Lifestyle

Egy friss kutatás kimutatta: az evészavarok kialakulása összefügghet a társkereső alkalmazások használatával

Ami az online ismerkedést illeti, mind tudjuk: sajnos az emberek gyakran másnak akarnak látszani, mint akik valójában. Ez már első hallásra sem a legpozitívabb dolog, több következménye lehet viszont, mint gondolnánk.

A online ismerkedés és az evészavarok kapcsolata

A különböző filterek használata és a megszerkesztett képek már évek óta terjengenek a közösségi média világában, megdöbbentő viszont, hogy a valóságot még csak meg sem közelítő, hamis látszatot keltő képek milyen súlyos károkat okozhatnak. Az online társkereső felületek általában csak a külsőségekre építenek, az emberek pusztán egymás kinézete alapján hozzák meg első döntésüket arról, érdekli-e őket az adott illető, vagy sem. Egy új tanulmány viszont rámutatott egy problémára, ami pontosan erre vezethető vissza: az online társkereső alkalmazások használata kapcsolatban állhat a különböző evészavarok kialakulásával.

A kutatás kifejezetten a társkereső alkalmazásokat használó embereket célozta meg, a 690 megkérdezett ember átlagéletkora 20 év volt. A becslések szerint közel 207 millió ember használja ezeket a felületeket, melyeken az emberek egymást csupán az első benyomás alapján ítélik meg és „húzzák jobbra, vagy balra”.
Kattints a további képekért!

A pandémia alatt 15%-kal emelkedett az anorexia gyakorisága, az egyéb evészavarok is egyre több embert érintenek, sőt új típusok jelennek meg. Túry Ferenc pszichiáter a Mindennapi Pszichológia Magazinban ad tanácsokat az érintetteknek arról, hogy miként tudnak segíteni önmagukon.

Leadfotó: Pexels, forrás: hellogiggles.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...