Egészség

Folyton büdös, szúrós szagú a vizeleted? Az orvos figyelmeztet: ezt a 4 betegséget is jelezheti a kellemetlen illat

Az urológus mindenkit arra figyelmeztet, hogy ha azt vesszük észre, hogy a vizeletünk huzamosabb ideig kellemetlen szagú, már-már elviselhetetlenül büdös, akkor mindenképp forduljunk orvoshoz, ugyanis ez a tünet komolyabb egészségügyi problémák fennállását is jelezheti.

Vajon mitől lehet?

Vizeletünk színe és szaga állandóan változik: az például normális, hogy reggelente erősebb, koncentráltabb illata van és a színe is élénk sárga, de ugyanezt tapasztalhatjuk akkor is, ha előző nap keveset folyadékot fogyasztottunk vagy viszonylag sok alkoholt ittunk. Amy Krambeck urológus szerint bizonyos ételek és vitaminok is befolyásolhatják a szagot, míg a „csípős vizelet” is sokszor csak ártalmatlan változásokat jelez a szervezetünkben, ám a szakértő mindenkit arra figyelmeztet, hogy az állandó rossz szagú vizelet már korántsem biztos, hogy normális, ez ugyanis különböző súlyosságú egészségügy problémákra utalhat. Persze sokszor előfordul, hogy ez csupán a különböző bakteriális fertőzések jele, de ilyen esetekben mindenképp érdemes kivizsgáltatni magunkat – galériánkban összeszedtük azt a négy betegséget, amit a szúrós szagú vizelet jelezhet!

Prosztatagyulladás A férfiaknál a rossz szag a prosztatagyulladásra is visszavezethető – ettől általában rothadt tojás illatot okozhat, de vannak egyéb tünetek is, melyek erre utalhatnak, például a pénisz vagy a herezacskó körüli fájdalom, esetleg az ejakuláció utáni sajgó érzés.
Kattints a további képekért!

Mikor a kis Jaxon Crawford folyton lázas volt, a gyomránál pedig zúzódásnak vélt dolgot fedezett fel az édesanyja, egyből orvoshoz vitte őt, amit pedig ott hallott, az örökre megváltoztatta a család életét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Konyhafőnök zsűritagja mindent el szokott mondani magáról, de a párkapcsolatát és annak részleteit sosem teregeti ki. Fördős Zének a kedvesét is ritkán szoktuk látni.
Lifestyle
Sok minden derült ki a magyarok vásárlási szokásairól az utóbbi időben. Abban is biztosak lehetünk, hogy a saját márkás termékek nem rosszabbak, mint a drágább társaik.
Sztárok
Az 1944-es születésű színművész Bornemissza Gergely szerepét alakította Várkonyi Zoltán nagyszabású regényadaptációjában, az Egri csillagokban (1968), de emellett számos más emlékezetes szerepben is...