Lifestyle

Nagy bejelentést tett Orbán Viktor: Kibővíti a kormány a hatósági áras termékek listáját, több dologhoz juthatunk hozzá olcsóbban

Ngay bejelentést tett a miniszterelnök a péntek reggeli Kossuth Rádiós interjújában.

Bővítik a listát

A kormány bővíteni fogja a hatósági áras élelmiszerek listáját - mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök elmondta, a gazdaság minden területén sok dolga van most a kormányzatnak és a következő hetekben folyamatosan döntenek majd róla, hogy mely termékek legyen hatósági árasok.

„Erről mindig hatalmas vita van, a kormány ezzel foglalkozik. De lesznek újabb termékek, amelyeknek a maximum árát központilag meg akarjuk határozni” - mondta Orbán, aki szerint az összefüggés közvetlen a magas energiaárak és a bolti árak között, szerinte az élelmiszerinflációt az energiaár okozza. Azt is mondta, hogy ha nem lennének az Ukrajnát megtámadó Oroszország ellen kiszabott szankciót, akkor az áremelkedés a felére csökkenne.

Forrás: SzMo Fotó: Facebook/OrbanViktor

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A brit királyi család nyugalmát az utóbbi hónapokban két szörnyű hír kavarta fel: előbb III. Károlyról, majd menyéről, Katalin hercegnéről derült ki, hogy rákbetegségben szenved.
Lifestyle
Az Európai Unió még 2018-ban határozott arról, hogy a műanyag kupakokat a palackokhoz kell rögzíteni. A szabályozás a környezettudatosság előmozdítását célozza, és mégis: e megoldás - látszólag -...
Sztárok
A néhai uralkodónőhöz hasonlóan Jeannette Charles is 96 éves korában távozott az élők sorából.