Utazás

Gyászba borult India

Indiában nem tartották meg vasárnap a hivatalos szórakoztató rendezvényeket sem.

Korunk elszánt harcosa

Vasárnap gyásznapot tartottak Indiában a néhai II. Erzsébet emlékére. A brit királynő életének 97., uralkodásának 71. évében hunyt el csütörtökön. „Az elhunyt uralkodó iránti tisztelet jeléül” a hivatalos szórakoztató rendezvényeket sem tartották meg Indiában – közölte az indiai belügyminisztérium. Az indiai parlament, az elnöki rezidencia, a Vörös Erőd és más kormányhivatalok zászlóit félárbocra engedték.

Az MTI szerint Narendra Modi miniszterelnök II. Erzsébetet „korunk elszánt harcosának” nevezte csütörtökön. Az angol gyarmati uralom 1947-ben ért véget az indiai szubkontinensen.

II. Erzsébet gyerekkora óta rajongott a kutyákért, élete során pedig több tucat négylábúval osztotta meg az otthonát. Négy ebet hagyott hátra, mostanáig azonban nem lehetett tudni, vajon mi lesz velük az uralkodó halála után.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Gyakran hirtelen jön a szerelem, és ilyenkor vak is tud lenni. Ennél a pontnál nehéz felismerni, hogy te kaptad az alárendelt szerepet a kapcsolatban.
Sztárok
Millie Bobby Brown kislányként robbant be a köztudatba, debütálása óta viszont már jó pár év eltelt, ő pedig mostanra igencsak vonzó fiatal nővé érett.
Sztárok
Vilmos herceg nemrég fontos eseményen vett rész, ahol felesége, Katalin hercegné, illetve közös gyermekeik nem tudtak megjelenni, de még így is gondoltak rájuk.