Lifestyle

Lieserl Einsten: Vajon mi történt Albert Eisten eltitkolt lányával, akit megpróbáltak kiradírozni a történelemből?

Mindössze egy évvel az 1902-es születése után Albert Einstein lánya, Lieserl Einstein hirtelen eltűnt a történelmi feljegyzésekből, és 1986-ig senki sem tudta, hogy létezik.

Albert Einstein a történelem egyik legnagyobb fizikusa volt. De magánéletének egy része évekig rejtve maradt, beleértve azt is, hogy volt egy lánya, Lieserl Einstein.

De miért volt Lieserl titok? Mert házasságon kívül született. 1901-ben Mileva Marić, Einstein fizika-matematika hallgatója volt a Zürichi Műszaki Egyetemen. Otthagyta az iskolát, és hazatért Szerbiába, és a következő évben egy kislánynak adott életet. Később, 1903-ban Einstein és Marić összeházasodtak. Ugyanakkor Albert családja soha nem kedvelte Milevát. „Mire 30 éves leszel, már vén dög lesz” – figyelmeztette Einstein édesanyja, pedig csak négy évvel volt idősebb a menye.

Mindenesetre Lieserl Einstein eltűnt, és hosszú éveken át senki sem tudott a létezéséről. Akkor szereztek róla tudomást a történészek, amikor 1986-ban a kezükbe akadt Albert és Mileva levelezése.

Szóval, mi történt Lieserl Einsteinnel, Albert Einstein egyetlen lányával?

Lapozz tovább!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.