Lifestyle

Ezt az egy szót mondta Volodimir Zelenszkij a feleségének, amikor megtudta, hogy elindult az orosz invázió

Volodimir Zelenszkij felesége elárulta, mit mondott neki a férje, amikor arra ébredtek, hogy az orosz erők megszállták Ukrajnát.

"A férjem nem volt az ágyban"

Olena Zelenszkij visszaemlékezett, hogy február 24-én, csütörtökön kora reggel egy "csattanást" hallott, amikor az ostrom megkezdődött. Erre férje, Volodimir Zelenszkij, az ukrán elnök egyszerűen csak azt mondta neki: "Elkezdődött".

"Ennyit mondott" - mondta a 44 éves nő a Vogue Ukrajnának adott interjújában. "Nem vettem azonnal észre, hogy robbanás történt. Nem értettem, hogy mi lehetett az. A férjem nem volt az ágyban- Zelenszkij elnök már öltönyben volt, mint mindig. Onnantól kezdve katonai ruházat van" - mondta a First Lady a magazinnak. Zelenszkij azt mondta a feleségének, hogy gyűjtse össze a legszükségesebb dolgokat és fontos dokumentumokat a biztonság kedvéért, majd elhagyta a házat.

"Nem mondanám, hogy pánik volt. Inkább zavarodottság" - emlékezett vissza a feleség, aki forgatókönyvíróként dolgozik. Elmondása szerint az ostrom előtti nap normális munkanap volt, de feszültek voltak. Sokat beszéltek egy esetleges invázióról, de az utolsó pillanatig lehetetlen volt elhinni, hogy ez megtörténik - mondta.

A házaspár már a háború előtt mindent megbeszélt két gyermekével, a 17 éves Oleksandrával és a 9 éves Kyryloval. "A gyerekeknek semmit sem kell elmagyarázni" - mondta édesanyjuk. "Ők mindent látnak, mint minden gyermek Ukrajnában. Bizonyára nem olyasmi, amit a gyerekeknek látniuk kellene, de a gyerekek nagyon őszinték és becsületesek. Semmit sem lehet elrejteni előlük. Ezért a legjobb stratégia az igazság."

Forrás: Metro Fotó: GettyImages

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Fashion&Beauty
Lily James nem akármilyen kreációban lejtett végig az idei Met-gála vörös szőnyegén: a szépséges színésznő olyan mesébe illően nézett ki, hogy arra nehéz szavakat találni.
Sztárok
Az 1944-es születésű színművész Bornemissza Gergely szerepét alakította Várkonyi Zoltán nagyszabású regényadaptációjában, az Egri csillagokban (1968), de emellett számos más emlékezetes szerepben is...