Lifestyle

Hányat ismersz közülük? 5 furcsa állat, melyekről az emberek többsége nem tudja, hogy létezik

Az állatvilágban rengeteg furcsa szerzet van, elég csak a képen látható okapira gondolni, de vannak még nála is furcsább lények, akikről ritkán tanulunk biológia órán. Mutatunk 5 furcsa állatot, teszteld magad, hányat ismersz közülük!

Üvegbéka

Az üvegbékafajok a Centrolenidae családba tartoznak, bőrük teljesen átlátszó, innen ered a nevük. 60 különböző faját tartják számon Dél-Mexikóban, Közép- és Dél-Amerikában. E fajok kedvelt élőhelye a trópusi esőerdő, főként a fák tetején tanyáznak. Ezeknek a békáknak a teste általában élénkzöld vagy olajzöld színű, és a hasukat áttetsző bőr borítja.

Az egyes fajoktól függően az üvegbékák mérete változhat. A kisebb fajok azonban általában 2-3 centiméteresek, míg a nagyobbak elérhetik a 7 cm hosszúságot is. Ezeket a fákon élő békákat Costa Ricában vagy Panamában lehet felfedezni.

Matamata

A matamata egy dél-amerikai teknős, amely fekete vagy barna színű páncéljáról híres. A teknősök feje háromszögletű és lapított, testük és hosszú nyakuk erős és dudoros.
A matamata Dél-Amerikában honos, ahol lassú áramlású patakokban, folyókban, és mocsarakban él. Ritkán élnek sekély vízben, és csak akkor jönnek a szárazföldre, amikor tojásokat raknak.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mióta kiderült, hogy rákkal kezelik, III. Károly tudatosan kerüli a nyilvánosságot. Most viszont jön a nagy visszatérés, amiben titkon mindenki reménykedett.
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...