Sztárok

1500 bizalmas dokumentum került nyilvánosságra a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban

Donald Trump mindent megtett, hogy az 58 éve történt merénylet titkosított dokumentumait sose hozzák nyilvánosságra, most mégis kikerültek, és bárki hozzájuk férhet.

Bárki böngészheti

John F. Kennedy-t, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke 1963. november 22-én hunyt el Dallasban, egy ellene elkövetett merénylet eredményeként. Az elnök ekkor Texas államba látogatott, ahol a körútja utolsó állomásán a városon egy autókonvoj élén áthajtva Lee Harvey Oswald – korábbi tengerészgyalogos és kommunista szimpatizáns – több lövéssel megölte őt.

Az évtizedekkel ezelőtt történt Kennedy-merényletet azóta viták övezik, sokan összeesküvés-elméleteket gyártottak az ügyről, és az sem segített ezen, hogy a gyilkossággal kapcsolatos nyomozati anyagot egészen a múlt hétig bizalmasan kezelték. Ekkor több amerikai hírcsatorna is beszámolt róla, hogy mintegy 1500, korábban titkosított dokumentumot tett közzé a Biden-adminisztráció JFK meggyilkolásával kapcsolatban – írta meg a hirado.hu.

A máig vitatott merénylet új dokumentumait az Országos Levéltár- és Irattári Hivatal (NARA) tette közzé a honlapján keresztül, beszkennelt formában. Történészek, politikai tudósok és a Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos elméletek széles skálájának megszállottai azonnal elkezdtek kutakodni a dokumentumokban.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.