Utazás

Mit hoz az érkező front? Ilyen időjárásra számíthatunk a hétvégén

A csütörtöki álcázott hidegfrontot pénteken egy melegfront követi, az enyhébb levegő ezennel északnyugat felől érkezik hazánk felé.

Hétvégi időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos előrejelzése szerint pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Főként északkeleten, keleten helyenként kisebb eső valószínű. Napközben a jellemzően északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, helyenként erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombat éjjel főleg a délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható sokfelé köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet -3 és +7, a maximum-hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap éjjel ismét terjeszkedik, sűrűsödik, napközben zsugorodik, ritkul a köd, illetve a rétegfelhőzet. Fátyolfelhők is érkeznek, emellett hazánk nagyobb részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban -3, +6, a kora délutáni órákban 7, 13 fok valószínű.

Pénteken 17 órakor megkezdődik a korcsolyaszezon Magyarország legnépszerűbb és leghangulatosabb télisport-helyszínén, a Városligeti Műjégpályán.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...
Sztárok
Bár a színésznő idén októberben már a 89. életévét tölti majd be, ez egyáltalán nem látszik rajta elképesztő genetikájának köszönhetően.