Recept

Ráfüggtél a műanyag dobozokra? Ezeket az ételeket semmiképp ne tárold bennük

A konyhai műanyag dobozok nem véletlenül népszerűek, hiszen nagyon praktikusan tárolhatjuk benne az ebédről megmaradt, nyers vagy éppen feldolgozott élelmiszereket. Nem árt azonban óvatosnak lenni, mert vannak ételek, amelyeket nem szabad ilyenekben tárolni.

Nyers zöldségek, saláták

A már megmosott, megpucolt, felaprított nyers zöldséget, gyümölcsöt, illetve salátaféléket jobb, ha nem műanyag dobozokban tároljuk. Különösen igaz ez abban az esetben, ha a nyers, előkészített alapanyagokra előzőleg még valamilyen öntet is került.

A nyers zöldséget, gyümölcsöt, salátát ne tároljuk műanyag dobozban, mert hamarabb megromlik

A már konyhakész, nyers zöldségeket, illetve gyümölcsöket a legjobb frissen fogyasztani, de, ha mégis hűtőben kell tárolnunk őket 1-2 napig, inkább üvegből készült edényben, illetve dobozban tároljuk - a műanyag tárolókban a zsenge zöldségek kétszer olyan gyorsan fonnyadnak meg, illetve mennek tönkre.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A csodás virágú leander a terasz egyik leglenyűgözőbb díszítője lehet, így nem meglepő, hogy a mediterrán térségen túl hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Az egyenletesen buja virágzás elérése...
Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".