Egészség

Fogápolás gyerekeknek: mire kell leginkább figyelni?

Fogaink védeleme nagyon fontos! Mivel a kulcs a megelőzésben rejlik, vagyis a helyes fogmosási technika elsajátításában és a megfelelő eszközök használatában, így érdemes nagy hangsúlyt fektetni már az egész kisgyermekeknél is arra, hogy minél előbb megtanulják a fogmosás alapszabályait. (x)

Tisztítás és ápolás az első fogacskáktól kezdve

Annak ellenére, hogy a babáknál nem mindig ugyan abban a korban bújnak ki az első tejfogacskák, a 6. hónapban azért jellemzően már elkezdődik a fogzás. Ami biztos, hogy a megjelenésüket követően már tisztítani kell azokat! Célszerű lehet fogorvoshoz is vinni a gyermekeket már akkor is, mikor sorra bújnak ki a fogak, hiszen nemcsak a fogak állapotát ellenőrzik ilyenkor, de azt is, hogy helyesen nőnek-e.

Mikor kell fogkrémet is használni és mire kell leginkább figyelni?

Amint vannak egymást érő fogaik, már érdemes figyelmet szánni a gyerekek megfelelő fogápolására. A fogkrémek fluoridot tartalmaznak, ám mivel jellemzően az egészen kicsik lenyelik még fogmosás közben, így a nekik szánt készítmények csökkentve tartalmazzák csak. A szülőnek jó ideig jelen kell lennie a fogmosásnál, hiszen kezdetben ő fogja mosni, majd a későbbiekben segítenie kell a helyes és elegendő ideig tartó tisztítást. Mivel a gyerekek hajlamosak rágni a fogkefét a mosás során, így figyelni kell arra is, hogy bizonyos idő vagy elhasználódás után cserélni kell náluk is az eszközt.

kisfiú fogmosás tükör bambusz fogkefe

Hol lehet beszerezni a legjobb gyereknek szánt fogápolási termékeket?

Lehet olyan webáruházat találni, ahol legjobb minőségű termékek kaphatók ebben a témában. A gyerekeknek szánt fogkefék, fogkrémek, és egyéb kiegészítők életkor szerint vannak csoportosítva, így nem kell azon gondolkodni, hogy az adott termék vajon használható-e már a saját porontyunknál. Többféle ízesítésű fogkrém is található a Profimed kínálatában, így egész biztos mindenki megtalálja azt, amit a gyermeke szívesen használ majd. Érdemes beszerezni a kiegészítőknél található homokórákból is egyet, mely inspirálni fogja majd a kicsiket arra, hogy a kétperces mosási időt gond nélkül betartsák.

gyerekek testvérek fiú lány fogmosás

A gyerekek ezt is a felnőttektől tanulják

Természetesen nem csak a gyerekeknél fontos, hogy figyeljenek a megfelelő fogápolási technikára, hanem a felnőtteknél is, hiszen sok esetben a kicsik a szülők példáját követik. A webáruházban minden korosztály megtalálja majd a számításait. Érdemes inkább néhány olyan termék vásárlásába befektetni, melyekkel megelőzhető a fogak romlása! Nem sok olyan ember van valószínűleg a földön, aki szívesen járna fogorvoshoz. Nemcsak a fájdalomtól való félelem miatt kerülik el szívesen a rendelőt, de anyagilag sem esik jól általában egy-egy kezelés végösszege. Ha azonban már korán megtanulják a gyerekek a rendszeres fogápolás fontosságát, nagy eséllyel csak ellenőrzésekre kell majd járniuk egy jó darabig!

Lead fotó, fotók: Pexels /Ketut Subiyanto, Cottonbro/

Oldalak

Egészség
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.