Home&Design

Házi praktika a poloskák ellen, hogy megszabadulj tőlük

Most különösen fontos, hogy tegyünk a poloskák ellen, hiszen számos otthonban okoznak kellemetlenségeket. Íme néhány házi tipp.

Poloskatalanítás a lakásban

A poloskák (Heteroptera) az ízeltlábúak törzsében a rovarok osztályának félfedelesszárnyúak (Hemiptera) rendjébe tartozó, fajgazdag alrend. Sajátos szájszervük gyümölcsök és más növényi részek – az élősködő életmódra áttért fajoknál: állatok, egyebek közt az ember – nedveinek kiszívására szolgál. A legtöbb faj szárazföldön él, növényi nedveket szívogatva. A növényszívó és élősködő fajok mellett vannak valódi ragadozók, vannak gomba-, illetve algaevők is. Többnyire a vízi és vízparti fajok ragadozók.

Előszeretettel költöznek be a lakásba, mi pedig egy-egy részleges irtás után kamillázva konstatáljuk, hogy hiába a pusztítás, újabb példányokkal nézünk farkasszemet. Épp ezért, mert annyi baj van velük utánanéztünk, létezik-e házi praktika a kiűzésükre. Találtunk megoldást, máris mutatjuk.

Fájdalommentes módszer

Több megoldás is létezik az idegesítő kártevők ellen. Az egyik egy olyan csapda, ami összegyűjti a rovarokat, azonban kárt nem tesz bennük. Ehhez a verzióhoz mindössze egy műanyag flakonra, ragasztószalagra és egy lámpára lesz szükséged, amitől még hatásosabb a csapda.

Halálbiztos megoldás

Ha nem vagy túl szívbajos, és egy igazán biztos megoldást szeretnél a poloskák kiirtására, akkor ezt a csapdát javasoljuk neked. Egy edénybe önts vizet és keverj el benne egy kupaknyi mosószert. Állíts egy lámpát a "fürdő" mellé, ami megvilágítja azt. A fény odavonzza a rovarokat, amik azonnal belefulladnak a vízbe. Ez drasztikusabb.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Home&Design
Lifestyle
Sztárok
A színész-műsorvezető egy dögös, piros fürdőruhában posztolt magáról képeket, és bizony minden követője álla leesett a fotókat látva.
Sztárok
A trónörökös apák napja alkalmából egy elképesztően édes fotót osztott meg közösségi oldalán.