Utazás

Ilyen lehetett Kleopátra arca a valóságban - Rendkívül élethűen reprodukálták

Egy firenzei művész rekonstruálta az ókor jeles alakjainak arcképeit.

Megszépíteni a múltat

A 21. század emberének valójában csak sejtelme lehet róla, hogyan is néztek ki az ókori történelem legfontosabb szereplői. Mellszobrokról, festményekről vagy épp az ezüstvászonról mosolyognak le ránk, s megannyiszor megcsodálhatjuk sudár termetüket, arányos testalkatukat, sasorrukat, kéklő szemeiket, bozontos szakállukat vagy épp zavarba ejtő, eszményi nőiességüket, de lehetséges, hogy mindez csupán az utókor, a művészet "púdere", és e történelmi alakok egész másképp néztek ki a valóságban. Most egy firenzei művész elégelte meg, hogy sokszor hiteltelenül ábrázolják az ókor ikonikus figuráit, ezért mellszobrokok és mozaikok alapján rekonstruálta az arcképeiket. Izgalmas lett a végeredmény.

Fotó: 123rf

Így nézhettek ki valójában

Az Alessandro Tomassi nevű művész interpretációjában így néz ki Homérosz. Felettébb élethűnek tűnik, nem igaz?
Kattints a további képekért!

Spanyol kutatók igazolták az elképesztő feltételezést. Azt is megmagyarázhatták, hogyan lehettek képesek erre a mai ember ősei.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.