Nem a jéghegy miatt süllyedt el a Titanic, kiderült a valódi ok

A luxushajó 110 éve került az Atlanti-óceán fenekére, de sajnos már nem sokáig lesz ott.

1912. április 14.

1912. április 14. A dátum, ami örökre rögzült mindenki emlékezetében. A nap, amit előbb jegyeznek meg a fiatalok, mint a világháború kirobbanásának kezdetét. Bizony, 108 évvel ezelőtt a világ legnagyobbjának számító luxushajó, a Titanic elindult első útjára az angliai Southamptonból, ám soha nem érte el New York partjait. Április 15-én éjjel 2:20 perckor végleg elsüllyedt, és már több mint egy évszázada pihen az Atlanti-óceán fenekén - a szakértők szerint azonban sajnos nem sokáig.

titanic elsüllyedt jéghegy a valódi ok

A hajó történetével és pusztulásával kapcsolatban időről-időre előkerülnek érdekességek, amikről nem mindennap olvasni/hallani. Az egyik ilyen például, hogy az RMS Titanic-nak nem a jégheggyel való ütközés okozta a vesztét, illetve hogy a roncs hamarosan eltűnik az óceánból - amikor azt írjuk, hamarosan, akkor nem évtizedekről "beszélünk".

Cikkünk folytatódik...

Oldalak

Egészség
Sokan a zöldségekről azt gondolják, hogy bátran és töménytelen mennyiségben lehetőket fogyasztani a fogyókúra alatt, ám ez egyáltalán nincs így, legalábbis van több olyan finomság is, amiket érdemes...
Egészség
Valószínűleg már sokan rájöttek, hogy a kullancsokról van szó, amikből sajnos az enyhe idő miatt lesz bőven Magyarországon. Érdemes figyelni, mert végzetes is lehet, ha belénk fúródik egy.
Utazás
A pénz nem minden, de mindannyian arra törekszünk, hogy a lehető legjobb áron foglaljuk le a nyaralásunkat.