Egy kanálnyi ősz hétkezdésnek: Sárgabarack-krémleves fahéjas pirított mandulával

Hangolódj te is a legszínesebb évszakra a szezon jellegzetes ízeivel.

Sárgabarack-krémleves fahéjas pirított mandulával

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 5 ek főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • cukor

A pirított mandulához:

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
  • 100 g szeletelt mandula
  • 4 ek fahéj
  • 3 ek cukor
  • 1 ek víz

Elkészítés:

A sárgabarackot kevés vízzel felfőzzük, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínben elkevert lisztet, valamint a cukrot, és összeforraljuk. A fahéjat a cukorral és a mandulával egy serpenyőben megpirítjuk, felengedjük a vízzel, majd egy kevés ideig még a tűz fölött kevergetjük, végül pedig hagyjuk kihűlni. A lehűtött levest a pirított mandulával megszórva tálaljuk.

További két őszi receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
A 26 éves modell őszinte, filtermentes bejegyzése azonnal megmozgatta a követőket: sokak szerint még soha nem tűnt ennyire közvetlennek és magával ragadónak.
Fashion&Beauty
Bőrápolási rutinunkat célszerű az időjárás változásaihoz igazítanunk, a hideg idő beköszöntével például van néhány összetevő, melyeket jobb inkább messziről elkerülnünk, ha szeretnénk megőrizni...
Sztárok
Brendan Fraser ikonikus szerepe majdnem az életébe került: A múmia forgatásán olyan baleset történt vele, amelyről az orvosok később azt mondták, néhány másodpercig „technikai értelemben halott” volt...
Lifestyle
Ma különösen szerencsés energiák veszik körül a Bikát. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Az év utolsó napjai váratlan fordulatokat hoznak az Ikreknek. Hétvégi szerelmi horoszkóp.
Utazás
Az EU-s kézipoggyász-szabályok hamarosan egyszerűbbé és átláthatóbbá válhatnak.