Utazás

Bebizonyították, hogy úszni is tudtak a dinoszauruszok

A Spinosaurusok egyik alfajáról van szó.

Különös leletet találtak Marokkóban

A Live Science tudósított arról a hatalmas horderejű felfedezésről, mely alapjaiban változtathatja meg a dinoszauruszokról kialakított képünket: kiderült, hogy a Földünket valaha uraló, hatalmas hüllőknek létezett egy alfaja, a Spinosaurus aegyptiacus, mely képes volt közlekedni a vízben. Nizar Ibrahim, a University of Detroit Mercy kutatója munkatársaival együtt nemrégiben tett közzé egy tanulmányt, melynek lényege, hogy a csapat bizonyítékot talált rá: a különleges alfaj képviselői hatalmas, uszonyszerű farkukkal hajtották magukat előre a vízben. A tudósok nemrég egy farokszerű képződményt találtak Marokkó keleti részén, mely a kréta földtörténeti időszakból származhat.

Fotó: Diego Mattarelli

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.