Lifestyle

Ez lett az év szava, Greta Thunberghez és a Toy Story 4-hez is köze van!

Nem találnád ki, melyik kifejezésre esett idén a választás!

2010 óta minden évben "győztest" hirdetnek

A Dictionary.com online szótár bejelentette: megvan, melyik kifejezést választották 2019-ben az év szavává. Az ominózus kifejezés pedig (hatásszünet, dobpergés...) az "egzisztenciális" lett! A Dictionary.com egyébként immár idestova egy teljes évtizede, azaz 2010 óta választja ki minden esztendőben az év szavát, mégpedig a honlapon végzett keresések statisztikája alapján. Idén tehát az "egzisztenciális" lett a befutó, erre a kifejezésre voltak a legtöbben kíváncsiak a 2019-es esztendő folyamán. John Kelly, a honlap vezető szerkesztője elmondta: a Toy Story 4. egyik új szereplője, Forky, a szemétből eszkábált, fehér műanyag villa miatt kerestek rá rengetegen a szó jelentésére.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.