Sztárok

10 dolog, amit biztosan nem tudtál Al Capone életéről

A történelem egyik leghírhedtebb gengsztere az 1920-as években egész Chicagót a markában tartotta.

Titokzatos másik én

A történelem egyik leghírhedtebb gengsztere az 1920-as években egész Chicagót a markában tartotta. Bűnbirodalma szerencsejátékból, prostitúcióból és szeszcsempészetből épült fel, az ellenszegülőket pedig könyörtelenül eltiporta. De volt egy másik oldala is, aki rászorulókon segített, és akit a színesbőrűek Robin Hoodként tiszteltek. Akkor valójában ki volt az ember Al Capone, a rettegett mítosz mögött? A választ Dr. Tracy Borman, a Historic Royal Palaces vezető kurátora igyekszik megadni a Viasat History csatornáján privát betekintést enged a történelem legismertebb alakjainak életébe. A Magánéletek című dokumentumszéria hétvégi adásából kiderül, hogyan lett a cipőfényezőből, majd kocsmai kidobóból hírhedt gengszter Al Capone, akinek valójában két személyisége volt.

Fotó: Viasat History

Lapozz tovább!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jól megy Szoboszlai Dominik szekere, bár a sztárfocista úgy néz ki, csak egyetlen kupát nyer idén a Liverpoollal. Fejben közben már a labdarúgó Európa-bajnokságra is készül.
Sztárok
Fiatalkori fotóihoz képest mára már felismerhetetlen az olasz divattervező, üzletasszony és modell, Donatella Versace, aki természetesen jelen volt az idei Met-gálán, arcával pedig sokakat meg is...
Egészség
Természetesen nem csak a diákoknak hasznos ez a módszer, hanem azoknak is, akik szellemi munkát végeznek. Vannak olyan ételek, italok, amiket nem árt kerülni!