Utazás

10 fogyasztóvédelmi tipp utazóknak: Így lesz gondtalan a vakációd!

Hasznos tanácsok a szezon előtt.

Jó úti cél

Minden a megfelelő úti cél kiválasztásával kezdődik. A döntésben fontos a szerepe egy hely turisztikai látnivalóinak, eseményeinek és megközelíthetőségének, de hangsúlyos az is, hogy te és útitársaid hogyan szeretnének vakációzni. Mérlegeld például, hogy fiatalok által kedvelt, bulis nyaralóhely megfelel-e majd a csendet és nyugalmat kedvelőknek is! A kisgyermekkel tengerpartra utazóknak is érdemes körültekintően tájékozódni a strandolási lehetőségekről, hiszen hiába fekszik egy szálláshely a tengerparton, nem biztos, hogy a tenger ott is alkalmas a fürdésre. Sose dönts kizárólag egy-két kép vagy mások által elmondott információ alapján!

Milyen az idő?

Utazás előtt érdemes tájékozódni a várható időjárásról is, ahogyan arról, hogy a célországban mikor vannak munkaszüneti napok, nemzeti vagy helyi ünnepek, amelyek befolyásolhatják a nyaralásod. Tudakold meg azt is, hogy a vakációd időpontjában például nyitva tartanak-e az üzletek! A különösen kedvelt turista célpontok esetén a belépés feltételeiről is érdemes tájékozódni, lehetőség szerint időpontot foglalni, hiszen sok helyen korlátozzák a napi belépők számát!

Egyedül vagy irodával

Ha egyénileg utazol, akkor és oda mész és szállsz meg, ahol és amikor csak akarsz. Ráadásul olyan helyekre is eljuthatsz, ahova az irodák nem szerveznek utat. Noha a szolgáltatásokat a saját igényeidnek és pénztárcádnak megfelelően tudod összeválogatni, ne feledd: egyéni utazásnál mindenről magadnak kell gondoskodnod, önállóan foglalnod a repülőjegyet, a transzfert, a szállást és az étkezést! Utazási irodával utazni nyilván kényelmesebb, hiszen az iroda mindent megold helyetted. Mi több, sok olyan úti cél van, ahol ugyanazért a szolgáltatásért lényegesen többet fizetnél saját szervezéssel.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ha ez nem lett volna elég, Megyeri Csillát és Puskás-Dallos Petit majdnem letojta egy galamb a körbejáráson. Még el sem indult a műsor, de már folyik az élet a luxusbörtönben.
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.