Home&Design

Ha te is társasházban élsz, ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Egy székesfehérvári panelház példája jól mutatja, hogy megéri indulni az OTP Business Társasházi Pályázatán. Hamarosan teljesen megtérül az energetikai korszerűsítést célzó beruházás, amihez korábban pályázati támogatást is nyert a lakóközösség. (x)

Napelemmel a felvonóért

Többszörösen is megtérült egy székesfehérvári tízemeletes panelháznak, hogy 2015-ben elindult a bank Társasházi Pályázatán: a lakóközösség a felvonók használatának költségét csökkentette egy nagyjából kétmillió forintos napelemes fejlesztéssel, amelynek majdnem felét a banktól elnyert támogatásból fedezte, és az alacsonyabb áramszámlák eredményeként néhány éven belül önrészük is megtérül. Sőt, a ház és annak közös képviselője a népszerű pályázatot idén tizenegyedik alkalommal kiíró OTP Business reklámjaiban is főszerepet kapott.

Példaértékű megoldás

A várható költségcsökkenés ismeretében a lakóközösség egyhangúlag szavazta meg a később nyertes pályázat benyújtását. „Pár hónap alatt felszerelték és üzembe is helyezték a napelemeket. Az első eredmények alapján évi több százezer forinttal is csökkent a ház villanyszámlája” - mondta Óber László közös képviselő, majd rámutatott: az átadás óta más házak képviselői is érdeklődtek a tetőre szerelt költségkímélő megoldásuk iránt.

„Tapasztalataink szerint egyre nagyobb az igény a környezetkímélő fejlesztésekre, bár a pályázatok többsége továbbra is akadály- és balesetmentesítésről, világítás és épületkorszerűsítésről, valamint közösségi tér és kerékpártároló kialakításról szól. Idén három Ezermester-, Biztonság- és Közösségépítés kategóriában 5-5 nyertes ház összesen 12 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet, veszíteni pedig semmit sem lehet” - nyilatkozta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Nevezni kizárólag online lehet, a https://otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat/ honlapon, ahol az érdeklődő lakók vagy közös képviselők további részleteket is találhatnak. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. június 16.

Advertisement

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.