Egészség

A szívritmuszavar tünetei és kezelési lehetőségei

Ezt kell tudnod a betegségről.

A szívritmuszavarról

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Szívritmuszavarnak (arrythmia) nevezzük azt az állapotot, amikor a szívdobogást koordináló elektromos tevékenység nem megfelelően működik, ezáltal a szívünk túl gyorsan, túl lassan vagy szabálytalanul kezd el verni. Fontos tudni, hogy bár a legtöbb embernél időnként kialakulhat szabálytalan szívverés, csak akkor beszélhetünk betegségről, ha a panaszok már régóta fennállnak, és állapotunkban nem következik be javulás, inkább csak romlás.

Tünetek

Ritkán, de előfordulhat, hogy a betegségnek nincsenek jelei, és az orvos csupán egy rutinvizsgálat során jön rá, hogy baj van. A legtöbb esetben ugyanakkor az abnormális szívverés mellett a következő panaszok figyelmeztethetnek:

  • mellkasi remegésérzés
  • túl gyorsan verő szív
  • túl lassan verő szív
  • mellkasi fájdalom
  • légszomj
  • szédülés
  • ájulás

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárja volt, ma már azonban ritkán lép a nyilvánosság elé. Shirley MacLaine 91 évesen egészen más képet mutat, mint fénykorában, amikor a nők csodálták őt, a...
Sztárok
A 90-es évek divatvilágának egyik legnagyobb ikonja volt, akinek szépsége és kisugárzása generációkat bűvölt el. Carla Bruni már 57 éves, mégis ugyanazzal a természetes eleganciával vonzza a...
Sztárok
A brit királyi családban ritkán hangzik el nyílt szó, de egyetlen gesztus is árulkodó lehet. Nos, Anna hercegnő olyat tett Kamillával, amit a palotában sokan megalázónak tartottak.
Egészség
Egyre több kutatás mutat rá arra, hogy az étrendünk apró, tudatos változtatásai komoly hatással lehetnek a szív és az erek állapotára. Néha például egészen meglepő, milyen egyszerű alapanyagok...
Lifestyle
A karácsony a szeretet ünnepe, mégis rengeteg kapcsolat megy tönkre ilyenkor – és a harmadik ok szinte mindenkit megdöbbent.
Christmas
Van egy megdöbbentően egyszerű technika, amelyet a profi cukrászok évek óta használnak – pedig otthon is működik, és ettől lesz minden süteményed selymesen puha és tökéletes állagú.