Recept

Így készül az amerikai popcorn csirke

Esti mozizást terveztek otthon? Lepd meg a párod és a pattogatott kukorica mellé csinálj egy kis popcorn csirkét is - ami formájáról és ropogós bundájáról kapta a nevét.

Amerikai popcorn csirke

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 2 dl író (ha nincs, lehet kefír is)
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • fokhagyma granulátum
  • bors
  • paprika
  • 2 nagyobb zacskó

Elkészítés:

A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük az írót, tojást, sót, borsot. Egy zacskóba beleöntjük a keveréket és beledobjuk a húskockákat. A zacskó száját bekötjük, és min. fél órára hűtőbe tesszük (de minél tovább áll ebben a pácban, annál jobb, akár egész éjszakára is hagyhatjuk). Amikor ki akarjuk sütni, kivesszük a húsokat a pácból és átdobjuk egy másik zacskóba, amibe előzőleg liszt, fokhagyma és paprika keverékét tettük. A zacskó száját bekötjük, alaposan öszerázzuk. Olajat forrósítunk és 3-4 perc alatt kisütjük a húsdarabokat. A köret lehet pattogatott kukorica.

Még két csirkés recept a következő oldalon.

Fotó: ytimg.com

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.