Recept

Olasz lecsó, ami versenyez a miénkkel

Készítsük el együtt az olasz lecsót, és döntsük el, hogy a miénk vagy a csizmásoké a jobb!

Hozzávalók

  • 12 db koktélparadicsom
  • 2 piros pritaminpaprika
  • 2 sárga pritaminpaprika
  • 2 zöld pritaminpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy lilahagyma
  • friss bazsalikomlevél
  • só, bors
  • parmezán

Elkészítés

A paprikákat tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra és egy serpenyőben forró olajon, lefedve és néha megkeverve pároljuk puhára. Ekkor adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és még 20 percig együtt pároljuk. Ezt követően szórjuk bele a zúzott fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat és immár fedő nélkül főzzük tovább pár percig. Öntsük fel a balzsamecettel és kavargassuk folyamatosan. Sóval, borssal ízesítsük, majd tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.

Lapozz a legfinomabb fasírt és a gyors mézes-fokhagymás csirke receptjéért is!

Fotó: Hungryhealthyhappy.com

Oldalak

Recept
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.