Recept

Epres tiramisu, ami megéri a kalóriákat: jobb, mint az eredeti

Néha a hagyományos desszerteket is jó felturbózni, például a tiramisut eperrel megspékelve még finomabb végeredményt kapunk. Próbáld ki, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 100 g tejszín
  • 25 dkg eper
  • 20 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mascarpone
  • 8 tk narancslikőr
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg keksz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk kakaópor
  • fél citrom leve

Elkészítés

A epret tisztítsuk meg, majd vágjuk négy részre. A tejszínből verjünk kemény habot, a mascaronét, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet pedig keverjük össze és adjuk hozzá a tejszínhabhoz. Az epret, a likőrrel meglocsolt kekszet és a krémet rétegezzük poharakba. A tetejüket díszíthetjük egy kis félretett krémmel, eperrel, keksszel és kakaóporral. Hűtőben pihentessük egy kicsit, ezt követően fogyasztható.

Lapozz a krémes banános süti és a Rákóczi túrós receptjéért is!

Fotó: Goodfon.su

Oldalak

Recept
Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...