Recept

Hogyan készítsünk kifogástalan marhapörköltet? Pont így

Korábban hoztunk már gulyást, megmutattuk, hogy készül a legfinomabb paprikás csirke, és a túrós tészta sem maradt ki a magyaros repertoárból. Most a marhapörköltön van a sor, mert ez végképp nem hiányozhat a hazai ételek palettájáról.

Hozzávalók

  • 50-60 dkg marhahús
  • 2 tojásnyi zsír (púpos ek)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • késhegynyi köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöld paprika
  • 1 paradicsom (nagyobb)
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés

A húst kockára vágjuk (pörköltnek lehetőleg kicsit kövérebb marhahúst válasszunk). Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsírban nem pirítjuk, hanem csak átkeverjük. Utána hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, a köménymagot, a színes paprikát, elkeverjük és kevés vízzel felöntjük. Néhány percnyi főzés után hozzáadjuk a húst, megsózzuk és lefedve pároljuk. Párolás közben időnként megkeverjük, ha a leve elfőtt, a vizet pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a feldrabolt zöld paprikát és a paradicsomot. Ezzel készre pároljuk a pörköltet. A folyamat közben vigyázzunk arra, hogy csak annyi lé legyen rajta, amennyi éppen ellepi. A paprika és paradicsom helyett lecsót is használhatunk. Tálalhatjuk galuskával vagy tarhonyával, most előbbi verziót mutatjuk.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Galuska - Hozzávalók

  • fél kg liszt
  • 2 tojás
  • tojásnyi zsír (púpos ek)
  • só ízlés szerint

Galuska - Elkészítés

A lisztet megszitáljuk és tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést készítünk és a tojásokat beletörjük. Megsózzuk és annyi vizet öntünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Nem szabad sokat kevergetni, csak annyira, hogy éppen összeálljon, és a tojások eloszlódjanak benne. A vizet felforraljuk, megsózzuk és a galuskát beleszaggatjuk, közben kevergetjük. Ha a galuska feljön a víz felszínére, kiszedjük és lecsepegtetjük. Forró zsírral meglocsoljuk, összekeverjük és tálalásig melegen tartjuk.

Kíváncsi vagy, hogy lesz a legfinomabb a tyúkhúsleves? Akkor kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Pinimg.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál...
Sztárok
A Szigligeti Színház mély fájdalommal tudatta, hogy december 10-én reggel, 82 esztendős korában elhunyt Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.
Lifestyle
Télen a lakásokban gyakran tapasztaljuk, hogy a levegő páratartalma magas, a párás ablakok és nedves falak pedig nemcsak kellemetlenek, de hosszú távon a bútorokra és az egészségre is károsak...
Sztárok
Ünnepi hangolódó sorozatunkban nemrég Borzi Vivien, fotós kalauzolt el minket a karácsonyi mákos guba készítésének varázslatos világába, a múlt héten pedig Király Linda osztotta meg velünk a családja...
Christmas
Már csak két hét van hátra karácsonyig, nem véletlen hát, hogy az ország egyre több pontján csodálhatunk meg rendhagyó stílusú karácsonyfákat és kreatív díszkivilágításokat.
Sztárok
Egyre több jel mutat arra, hogy a sussexi pár kapcsolata korántsem olyan harmonikus, mint amilyennek kívülről látszik. Most egy olyan pletyka kapott szárnyra, amely szerint Meghan egy mindent eldöntő...