Húsmentes napot tartanál? Próbáld ki ezeket a spenóttal töltött gombafejeket!

Bevallom, valószínűleg egy hetet sem bírnék ki hús nélkül, ám mégis jól esik néha egy-egy vega napot tartani. Ezek a gombafejek például a tölteléknek köszönhetően egészen különlegesek és nagyon laktatók!

Hozzávalók

  • 20 közepes méretű gomba
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 csésze friss spenót
  • 220 g krémsajt
  • só, bors
  • ¼ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze parmezán

Elkészítés

A gombákat tisztítsuk meg, szedjük ki a szárukat és fejjel lefelé helyezzük egy tepsire. A gomba szárát aprítsuk fel és a zúzott fokhagymával együtt adjuk hozzá a serpenyőben felolvasztott vajhoz. Kevergessük 2 percig, majd adjuk hozzá a spenótot. Amint megfonnyadt, jöhet hozzá a krémsajt, a só és a bors. Pár percig főzzük, majd kanalazzunk ebből a krémből a gombákra. A parmezánt keverjük el a zsemlemorzsával, majd szórjuk a gombák tetejére. 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre 12-15 perc alatt.

Fotó: blog.mushroominfo.com

Oldalak

Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.
Sztárok
Bajor Gizi Kossuth-díjas színművész A kaméliás hölgy című darabban viselt kellékgyűrűjét őrzi Csongrádi Kata. Hogy miként került birtokába az értékes relikvia, azt a Családi kör vendégeként mesélte...
Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...