Olasz carbonara - Az eredeti recept szerint

Kevesen tudják, de az eredeti olasz carbonara pont olyan egyszerű, mint az egyszer egy. Nincs benne se hagyma, se tejszín, viszont olyan krémes és gazdag a szósz, ami körbeöleli a tésztát, hogy mindig ezt kéri majd a család!

Hozzávalók

  • 500 g spagetti tészta
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 tojás
  • bors
  • parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát lobogó vízben kezdjük el főzni. A szalonnát vágjuk föl csíkokra, hogy minden darabba jusson a zsíros és a húsos részből is. Pirítsuk meg, ameddig szép piros nem lesz. Borssal hitsük meg, majd adjunk egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy a kifőtt keményítő szép sűrű szószt csináljon majd a szalonna mellé. Forraljuk addig, meddig csak egy kicsi lé nem marad a hús alján. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Ekközben verjük föl a tojásokat egy tányérban. Fontos, hogy tényleg ne a forró szalonnára öntsük rá a tojást, mert akkor rántottát kapunk. Az elhűlt húshoz adjuk a tojást, keverjük el, majd adjuk hozzá a leszűrt, forró tésztát és keverjük össze a tojásos masszával. Így készül a mennyei olasz carbonara!

Fotó: goodhousekeeping.com

Oldalak

Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...