Anglia legszebb könyvtárai - Leesik az állad, annyira gyönyörűek

Korábbi cikkünkben bemutattuk a leggyönyörűbb könyvtárnak kikiáltott prágai Klementinumot, illetve szétnéztünk a nagyvilág gyöngyszemei között is, most pedig Anglia leglenyűgözőbb bibliotékái között szemezgetünk! Ha Te is imádod a könyveket, lapozd végig összeállításunkat!

John Rylands Library, Manchester

Anglia egyik legszebb könyvtára Manchesterben található, és ha megnézzük a következő képeket, máris megértjük, miért. Az 1900-ban megnyitott John Rylands Library-ben a könyveket a színes üvegablakokon átszűrődő fényben olvashatjuk lenyűgöző gótikus építészeti motívumok között.

British Museum, olvasóterem, London

Az előzőtől valamivel modernebb külsejű a British Museum olvasóterme, amelyet 1753-ben alapítottak és 1997-ben újítottak fel teljesen. A kupolás teremben modern információs rendszer működik, de természetesen 25 ezer könyvet is találunk itt.

Liverpool Central Library

Egy hároméves felújítást követően 2013-ban nyitotta meg újra a kapuit a liverpooli központi könyvtár, amely igazán futurisztikus hatást kelt. Több mint 4 millió könyvet találunk itt, köztük 15 ezer igen ritka példányt.

Fotók: DailyMail

Oldalak

Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.