Darált hússal töltött batyuk - Igazi ínyencség könnyedén

Cikkünkben ezúttal egy nem mindennapi receptet mutatunk be. Ha szereted a húsételeket és a sós péksüteményeket is, akkor ez az étel biztosan elnyeri majd a tetszésedet!

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 15 dkg darált hús
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

A darált húst főzzük meg, majd keverjük el a lereszelt sajttal, az egyik tojássárgájával, a sóval, a borssal és az aprított petrezselyemmel. A leveles tésztát terítsük ki, kenjük meg a tetejét egy kis tojássárgájával, majd vágjunk belőle nagyjából 10x10 centiméteres négyzeteket. A húsos töltelékből tegyünk mindegyik közepére egy-egy kanállal, és hajtogassuk a négyzeteket batyuformára. A maradék tojássárgájával kenjük meg a tetejüket és 180 fokos sütőben süssük addig, míg szép pirosak nem lesznek.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: Wikipedia

Oldalak

Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.