Házi puncsszelet - A cukrászdait is lepipálja

Az édesszájúak egyik kedvenc süteménye a puncsszelet, amihez nem csak a cukrászdában juthatunk hozzá, hanem mi magunk is elkészíthetjük. Túl bonyolultnak gondolod? Egyáltalán nem az! Máris mutatjuk, hogyan fogj hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

  • 3 db piskóta (3 tojásból, 3 ek porcukorból, 3 ek lisztből és sütőporból)

A töltelékhez

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 rumaroma
  • lekvár ízlés szerint
  • meggy ízlés szerint

A mázhoz

  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek meggylé

Elkészítés

A hozzávalókból süssünk három piskótát. Közben a pudingot főzzük fel a tejjel. Ezt a krémet keverjük el a margarinnal és a porcukorral. Adjuk hozzá a rumaromát, 2 evőkanálnyi lekvárt, az apróra vágott meggyet és az egyik összetört piskótalapot. A másik piskótalapot kenjük meg lekvárral és tegyük rá a tölteléket. Végül helyezzük rá a harmadik piskótalapot is. Készítsük el a mázat: keverjük el a porcukrot, a citromlevet és a meggylevet. Az egészet kenjük a sütemény tetejére. Ha megdermed, felszeletelhetjük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: slovakcooking.com

Oldalak

Sztárok
Bár a herceg nem sokszor ellenkezik édesapjával, aki egyben a királya és parancsolója is, most mégsem ért egyet azzal, amit az uralkodó magával művel.
Lifestyle
Kiadós volt az ebéd, finom a koktél, de elfogyott az idő - az édesanyának nem akármilyen ötlete támadt.
Lifestyle
Megható történet járja körbe a világot: a főszereplő egy átlagos anyuka, átlagos gondokkal. Ami történt, az viszont meseszerű.