Kelbimbókrémleves - A szezon kedvence

A kelbimbó kissé elhanyagolt, ám annál finomabb és egészségesebb zöldség. Érdemes kihasználni a szezonját és mindenféle különlegességet varázsolni belőle az asztalra.

Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • fél l alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek majoránna
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A kelbimbókat tisztítsuk meg és vágjuk ketté. Egy kis olívaolajon pároljuk meg őket, majd ha megpuhultak, öntsük rá az alaplevet, adjuk hozzá a majoránnát és a zúzott fokhagymát. Ha összefőtt, turmixoljuk össze, öntsük rá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Még egyszer forraljuk össze, és pirított kenyérkockákkal máris tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kahakaikitchen.blogspot.com

Oldalak

Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.