Komoly betegség vagy átmeneti probléma? Ezek a hajhullás leggyakoribb okai

A hajhullás nem csak esztétikailag nyújt csúnya látványt, hanem komoly egészségügyi problémákat is rejthet a háttérben, aminek érdemes utánajárni. Cikkünkben most megnézzük, mi okozhatja ezt a panaszt!

1. Genetika

Sajnos a genetikai tényezők is felelősek a hajhullásért, az Egyesült Államokban például 30 millió nő szenved ebben. Sokan szednek olyan gyógyszereket, amelyek ezt lassítják, ám megállítani mégsem tudják.

2. Stressz

A hajhullás oka gyakran valamilyen lélektani tényező. A stressz hosszú távon számtalan egészségügyi problémát előidézhet, amelynek egyike a hajhullás. A tünetek sok embernél abbamaradnak, ha például kilépnek egy rossz kapcsolatból vagy otthagyják a nyomasztó munkahelyüket.

3. Gyógyszer mellékhatása

Bizonyos típusú gyógyszerek kiválthatják a hajhullást. Ilyenek lehetnek például az antidepresszánsok, a fogamzásgátló tabletták vagy éppen a koleszterin- és vérnyomáscsökkentő készítmények. Ha úgy látjuk, esetünkben is ezek a felelősek a hajhullásért, konzultáljunk orvosunkkal.

Fotó: hairspa.ae

Oldalak

Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.