Zöldhagymaleves fehérborral - Recept

Itt a zöldhagyma szezonja! Érdemes ezt kihasználni, hiszen többek között remek levest is készíthetünk belőle. Mutatjuk a receptjét!
Forró vajon futtassuk meg a megtisztított és felszeletelt zöldhagymát, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze és öntsük rá az alaplét. Ha összeforrt, sóval, borssal ízesítsük és adjuk hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük to
Hozzávalók
- 2 csokor zöldhagyma
- 4 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek liszt
- 1 l alaplé
- só, bors
- 4 szelet kenyér
Elkészítés
Forró vajon futtassuk meg a megtisztított és felszeletelt zöldhagymát, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze és öntsük rá az alaplét. Ha összeforrt, sóval, borssal ízesítsük és adjuk hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük tovább a levest, közben pedig pirítsuk meg a kenyereket és egy éles késsel kockázzuk fel. Tálaláskor szórjuk a leves tetejére.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























