Recept

Zöldhagymaleves fehérborral - Recept

Itt a zöldhagyma szezonja! Érdemes ezt kihasználni, hiszen többek között remek levest is készíthetünk belőle. Mutatjuk a receptjét!

Forró vajon futtassuk meg a megtisztított és felszeletelt zöldhagymát, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze és öntsük rá az alaplét. Ha összeforrt, sóval, borssal ízesítsük és adjuk hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük to

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók

  • 2 csokor zöldhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek liszt
  • 1 l alaplé
  • só, bors
  • 4 szelet kenyér

Elkészítés

Forró vajon futtassuk meg a megtisztított és felszeletelt zöldhagymát, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze és öntsük rá az alaplét. Ha összeforrt, sóval, borssal ízesítsük és adjuk hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük tovább a levest, közben pedig pirítsuk meg a kenyereket és egy éles késsel kockázzuk fel. Tálaláskor szórjuk a leves tetejére.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: sprightliest.com

Oldalak

Recept
Sztárok
A rajongók szerint ezért kár volt elkezdeni a Csillag születik című showt az RTL-en, mert alig kapnak belőle valamit.
Utazás
Bár a lassan elvonuló ciklonok még mindig gondokat okoznak az ország középső részén, nem sokkal a karácsonyi ünnepek előtt megkezdődött az ostrom: tele vannak a repülőgépek, jönnek a külföldiek...
Lifestyle
Ezen a héten a Szaturnusz és a Mars különösen erős feszültséget és döntéshelyzeteket hoznak – három csillagjegy pedig kifejezetten érezni fogja ezt a fordulópontot. Ők most valódi válaszút elé...
Utazás
Sokan egész télen használják a ködlámpát, még akkor is, amikor nem kellene.
Lifestyle
A hét egyik legerősebb hatása most a Neptunuszhoz köthető – három csillagjegy különösen megérzi majd ezt a felemelő, inspiráló energiát. Ők azok, akik mintha szárnyra kapnának: könnyebben áramolnak a...
Egészség
A só olyan alapvető része a mindennapjainknak, amely nélkül a főzés és az étkezés elképzelhetetlen lenne. Bár sokszor csak egy egyszerű fűszerként tekintünk rá, valójában az emberi szervezet...