5 tipp, hogy ötvenen túl is egészséges és fitt maradj

Idősebb korban már fokozott figyelmet kell fordítani arra, hogy mit és hogyan eszünk, illetve iszunk – az egészségünk megőrzése érdekében mindenképp be kell iktatnunk néhány változást a mindennapokba. Íme 5 tipp, amely segíthet abban, hogy ötven felett is fitt és energikus maradj.

Fontos a fehérje

Az ötödik iksz után nagy mennyiségű fehérjére van szüksége a szervezetnek. Válasszunk olyan könnyen rágható és emészthető fehérjedús ételeket, mint a grillezett hal, az apróra vagdalt marhahús, a sült csirke vagy a túró! Ne feledkezzünk meg az elegendő kalcium, foszfor, valamint A, D B12 és B2 vitaminok fogyasztásáról sem, ezek ugyanis roppant fontos szerepet játszanak abban, hogy szervezetünk megfelelően működjön.

Óvatosan a zsírokkal!

A telített zsírsavak ártanak a szívnek és az érrendszernek, illetve csökkentik a koncentrációs képességet. Éppen ezért étrendünkből igyekezzünk kiiktatni a vajat, a margarint, a süteményeket és a zsíros vörös húsokat. Ezek helyett válasszunk inkább természetes olajokban gazdag halfajtákat, magvakat vagy olívaolajokat, desszertkén pedig fogyasszunk natúr joghurtokat gyümölcsökkel!

Fotók: onedaycart.com, huffingtonpost.com

Oldalak

Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...
Lifestyle
Döbbenetesen gyönyörű a látvány, de rettenetesen veszélyes helyzetet jelez előre.