Kecskesajttal töltött avokádó - Recept

Ha vendégek jönnek és gyors, látványos, mégis egészséges finomsággal szeretnénk meglepni őket, akkor tökéletes választás lehet ez az avokádós előétel.

Hozzávalók

  • egy érett avokádó
  • 6 dkg krémes kecskesajt
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • chilipaprika

Elkészítés

Vágjuk hosszában ketté az avokádót és távolítsuk el a magját. Egy kisebb tálkában keverjük össze a kecskesajtot, a mustárt és a citromlevet, majd az így kapott krémet egy kanál segítségével töltsük az avokádó belsejébe és jó alaposan nyomkodjuk bele. A vágott, töltött felével lefelé nézve tegyük egy tányéron a hűtőbe az előétel, melyet legalább 15 percig hagyjuk a hidegben pihenni. A hűtőből kivett avokádót óvatosan hámozzuk meg és vágjuk még kisebb gerezdekre, majd ízlés szerint szórjuk meg egy kevés őrölt chilivel. Tálaláskor érdemes sós keksszel vagy pirított baguette-tel szervírozni.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: food52.com

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle