Karfiolkrémleves - Recept

Sokan nem is sejtik, hányféle elkészítési módja létezik a karfiolnak. Nem csak rántva érdemes fogyasztani, hanem isteni krémleves formájában is.

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 liter víz
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió, kakukkfű, petrezselyemzöld

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát egy kevés vajon megpirítjuk, majd felöntjük a másfél liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, esetleg ételízesítővel. Közben tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira és tegyük azt is a levesbe. Nagyjából fél órán keresztül főzzük, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük még vissza egy kicsit a tűzre, adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet. Végül pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Ha Te is szívesen elkészítenéd ezt a receptet, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: marinmamacooks.com

Oldalak

Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.