Mangó chutney - Recept

Általában indiai ételekhez szokás felszolgálni, de akár hideg húsokhoz, salátákhoz vagy szendvicsekhez is ajánlhatjuk.
Tisztítsuk meg a mangót, a húsát vágjuk nagyobb darabokra. Egy nagy lábasban forraljuk fel a többi hozzávalóval, és kb. 30 percig fedő alatt főzzük, de néha
Hozzávalók
- 1,5 kg mangó
- 1 vöröshagyma aprítva
- 1 zöld chili magtalanítva, aprítva
- 5 dkg gyömbér reszelve
- 2 tk curry-por
- 2,5 dl fehérborecet
- 20 dkg cukor
Elkészítés
Tisztítsuk meg a mangót, a húsát vágjuk nagyobb darabokra. Egy nagy lábasban forraljuk fel a többi hozzávalóval, és kb. 30 percig fedő alatt főzzük, de néha keverjük meg. Ha félidőben túl folyósnak érezzük, akkor a maradék időben már fedő nélkül főzzük tovább. Miután elkészült, töltsük steril üvegekbe.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























