Street Arts Festival - Elképesztő falfestmények Mostarban

Az elmúlt három évben Bosznia-Hercegovina déli városa, Mostar egyre nagyobb népszerűségre tett szert a modern festőművészek körében. Az unalmas falfelületek szép lasssan eltűnnek, és már egyre több helyen sétálhatunk el egy-egy elképesztő falfestmény mellett. A kreatív alkotások sorozata pedig a jövőben is folytatódik a Street Art Festival keretében.

Szórakozás és jótékonyság egyben

Ezen a fesztiválon lelkes jelentkezők gyűlnek össze, hogy megcsillogtathassák tehetségüket, és jobbnál jobb munkát adjanak ki kezeik közül. A világ minden pontjáról érkeznek ide művészek. Munkáikkal, a 20 évvel ezelőtti háborús területek eltűntetéséhez is hozzájárulnak. Háborúellenes üzenetet közvetítenek színes, mozgalmas képeikkel, miközben a városi kultúra fejlődésén és a fiatalok mozgósításán fáradoznak. Ebből is látszik, mennyire fontos ez a „street art” mozgalom a város életében.

Fotó: boredpanda.com

Oldalak

Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.
Sztárok
Kulcsár Edina és férje Varga Márk, az az G.w.M már több, mint egy éve házasok és jelenleg második közös gyermeküket várják. Edinát cseppet sem viseli meg a terhessége, sőt amikor csak tehetik,...
Sztárok
A színésznő alakja egyszerűen még mindig bámulatos, kék ruhája pedig úgy simult az idomaira, mintha egyenesen ráöntötték volna. Egy biztos: őt irigyli most minden nő.