Semmibe nem kerül! Így tehetsz a szíved egészségéért

24 órás ingyenes szív- és érrendszeri szűréssel várják a hölgyeket az idei Kutatók éjszakáján a Semmelweis Egyetemen szeptember 26-án. Ehhez nem kell mást tennünk, csak regisztrálni az eseményre.

Ingyenes lehetőség

A jelentkezők a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán jövő pénteken déltől egészen éjfélig vehetnek részt állapotfelméréseken, majd terheléses EKG-n, szívultrahang- és vérvizsgálaton. Amennyiben ezek után rizikóval találkoznak az orvosok, az új generációs szív CT-vel vizsgálják meg a betegeket.

Ez az ingyenes vizsgálat azért is fontos, mert az összes magyar halálozás feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Magyarországon 25 ezer ember kap szívinfarktust évente, ez háromszorosa az uniós átlagnak. Az ellátás hatékonysága szempontjából azonban Európa első harmadába tartozik hazánk, a lakosság szűrésével a magasabb kockázatú betegek megfelelő orvosi kezelése hamarabb megkezdődhet.

Fotó: tunedbody.com

Oldalak

Lifestyle
Gyakran hirtelen jön a szerelem, és ilyenkor vak is tud lenni. Ennél a pontnál nehéz felismerni, hogy te kaptad az alárendelt szerepet a kapcsolatban.
Sztárok
Millie Bobby Brown kislányként robbant be a köztudatba, debütálása óta viszont már jó pár év eltelt, ő pedig mostanra igencsak vonzó fiatal nővé érett.
Sztárok
Vilmos herceg nemrég fontos eseményen vett rész, ahol felesége, Katalin hercegné, illetve közös gyermekeik nem tudtak megjelenni, de még így is gondoltak rájuk.