Így éld túl az allergiaszezont - Hasznos tippek a mindennapokra

Augusztusban még javában tombol az allergiaszezon és sokan vannak, akiknek ez a nyár végével sem múlik el. Ha már nagyon unod az állandó tüsszögést, orrfolyást, ne nyúlj azonnal gyógyszerekért, néhány apró lépéssel a minimálisra csökkentheted a szervezetedet érő pollenterhelést, és megszabadulhatsz a szintén allergiát okozó poratkáktól és penészgombától is.

Ritkán nyisd ki az ablakot!

A friss levegőre akkor is szükséged van, ha éppen kint 15 növény pollenje terjeng. A szellőztetést viszont jobb, ha nem reggel 5 és 10 óra közé időzíted, hiszen a virágpor koncentráció ekkor a legmagasabb. Szeles, száraz időben főleg ne nyiss ablakot! A lakás levegőjének cseréjét a legkönnyebben egy légkondicionálóval oldhatod meg, hiszen ezek a készülékek megtisztítják a levegőt, így nemcsak arról gondoskodnak, hogy otthonod a legnagyobb hőségben is kellemesen hűvös legyen, hanem arról is, hogy a pollenek elől legyen hova menekülnöd. Jó megoldás lehet a Samsung legújabb AF9000 légkondicionálója, amely a Zero Filter és VirusDoctor technológiának köszönhetően levegőt is megtisztítja a láthatatlan kórokozóktól és vírusoktól.

Takaríts gyakrabban!

Az allergiás rohamok megelőzésében nagyon fontos a rendszeres porszívózás és ágyneműcsere: az allergiaszezonban porszívózz naponta-kétnaponta, az ágyneműket, takarókat pedig minden héten legalább 60 fokon mosd ki. Ha súlyosabb allergiában szenvedsz, használj a takarításhoz kesztyűt és maszkot. Ne felejtsd el, úton útfélen virágpor ragad az arcodra, ruhádra, így ha hazaérsz, dobd a ruhádat azonnal a szennyes kosárba, és ha teheted, zuhanyozz le, moss hajat. Ha háziállatot tartasz otthon, róluk se feledkezz meg: érdemes a kutyusodat is megfürdetned, ha az esti sétáltatásból hazaérsz.

Oldalak

Lifestyle
Persze ezt lehet arra fogni, hogy a saját ingatlanom, és akkor nyírok füvet a kertemben, amikor akarok, de ez nincsen mindig így.
Lifestyle
Sokan nem tudják, de a Föld nem teljesen gömbölyű, de nem is lapos, ahogyan azt az összeesküvés-elmélet hívei gondolják.
Sztárok
Katalin fontosnak tartott egy bizonyos módosítást 2011. április 29-én, amikor is összekötötte az életét Vilmossal - Diana 1981-ben ugyanígy tett, így a néhai hercegné menye anyósát követte.