Pikáns gombafejek

A gombás ételeket sajnos nem mindenki szereti, annak ellenére, hogy nagyon egészséges. Próbáljuk ki ezt a receptet, és lehet, hogy még a gomba legnagyobb ellensége is megkedveli.

Hozzávalók

  • 12 db egyforma nagyságú gombakalap (csiperkegomba)
  • 1 tojássárgája
  • 1 csemegeuborka
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paradicsompüré
  • olaj
  • só, bors
  • citromlé

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, olajjal bekenegetjük, és serpenyőben vagy sütőben, illetve grillen megsütjük. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük. A tojássárgáját kikeverjük a paradicsompürével, a lecsöpögtetett, apróra vágott kapribogyóval, a lecsöpögtetett, lereszelt csemegeuborkával, a megtisztított összezúzott fokhagymával és a citromlével. A pikáns mártással megtöltjük a gombakalapokat, és csak annyi időre toljuk be a sütőbe vagy a grillsütőbe, míg jól átmelegszik. Vajas pirítóst kínálunk hozzá.

Ezt is ajánljuk: Krémsajtleves - Katt ide!

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!