Biztos ellenszer a stressz ellen: a gyógyfürdő

Ki nem ábrándozik arról, hogy egy jakuzziban piheni ki a hétköznapok fáradalmait? A jó hír, hogy bárki számára elérhető, csak eddig nem vettük észre, mivel nem jutott eszünkbe a gyógyfürdőzésre úgy tekinteni, mint egy wellness napra. Nincs olyan stresszes nap, amit egy gyógyfürdőben nem lehetne kipihenni és elfelejteni. A gyógyfürdők már régóta kettős céllal működnek: tehát nem csak a jótékony egészségügyi hatások, hanem a kikapcsolódás és a wellness élménye miatt is érdemes a gyógyfürdőkbe mennünk.

Wellness élmény, sportolási lehetőség

Hazánk kivételesen gazdag gyógyvizekben, ám ez nem kizárólag azt jelenti, hogy csak a pozitív egészségügyi hatások miatt érdemes számon tartanunk őket. A gyógyvizek valóban számos jótékony hatással rendelkeznek, de a gyógyfürdőzés már egy wellness programot jelent, amit bármelyik napunkra beiktathatunk, ha úgy érezzük, szükségünk van testi-lelki feltöltődésre.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A gyógyfürdők több úszó-, illetve élménymedencével rendelkeznek a gyógymedencék mellett, akár bármelyik szabadtéri strand, amiket nyáron előszeretettel látogatunk. A hidegebb hónapokban természetesen nem a víz hűsítő hatására vágyunk, hanem a melegvizes jakuzzikra, különböző szaunákra, amikkel a legtöbb gyógyfürdő wellness része rendelkezik.

Tökéletes választás a hidegebb napokon is

A hidegebb napokon nehezebb rábírnunk magunkat a sportolásra, ám akad egy télen is kényelmesen végezhető sportág, az úszás, amely egy nagyon hatékony zsírégő mozgásforma, szaunázással egybekötve pedig a narancsbőr elleni biztos fegyver!

Jótékony hatások

A gyógyfürdők számos olyan jótékony hatással bírnak, amelyek a különböző női problémákat orvosolják. Ilyenek például a különböző nőgyógyászati gondok, vagy bőrbetegségek, melyek felmerülése esetén bátran látogassunk el egy gyógyfürdőbe. A nőket kifejezetten érintő vas-, vagy jódhiányra is hatékony megoldást találhatunk egy fürdőzéssel eltöltött napon.

Ellenjavallat

Ügyeljünk arra, hogy a gyógyvizek rendelkezhetnek ellenjavallatokkal, így mindenképp járjunk utána az adott fürdő vízének. A megfelelő tájékozódást követően válasszunk és bátran próbáljunk ki egy gyógyfürdőt, hiszen nem azért dolgoztunk meg a nyári bikini alakunkért, hogy a télikabát alá rejtsük!

A szervezetünk számára nehéz hónapok jönnek, ha szeretnénk megfelelő támogatásban részesíteni és egy kellemes, pihentető napot eltölteni, mindenképp látogassunk meg egyet!

A mi tippünk

A Lukács Gyógyfürdő és Uszoda Női Napot szervez, a nők igényeit, kényelmét szolgáló egész napos programokkal. Tökéletes alkalom kipróbálni egy gyógyfürdőt!

Oldalak

Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...