Fashion&Beauty

Árulkodó kacsók - A nyári kézápolás alapjai

Ha kíváncsi vagy egy nő valódi korára, nézd meg a kezét! – hangzik a mondás, és ezt meg is tesszük, hiszen az arc után a kéz az, ami a legtöbb fürkésző tekintettel találkozik. Fogadd meg hasznos tippjeinket, hogy ne kelljen rejtegetned a kezeidet!

Nem csak a ráncok árulkodnak

A kézfejet borító bőr nagyon vékony és nincs alatta zsír vagy számottevő izomzat, ennek következtében könnyen kiszárad, hajlamos a korai öregedésre és a napfoltosodásra. Míg a legtöbben rengeteg időt és energiát ölnek az arcápolásba, addig a kéz érzékeny bőréről sokszor megfeledkeznek. Ugye te is jártál már úgy, hogy valakit sokkal fiatalabbnak hittél, amíg rá nem pillantottál a kezére? A kézápolás időszakát tipikusan a téli hónapokra tesszük, pedig a kézfej bőre tavasszal és nyáron is komoly stresszhatásnak van kitéve! A kerti munkák, az UV-sugárzás, a nyaralás során a tengerparti homok és a sós víz nem kíméli bőrünket, ezért érdemes különösen odafigyelni, hogy megfelelően hidratáljuk. Íme pár szuper tipp, hogy a kezed ne árulja el valódi korod!

Fő a hidratálás

Hidratálj minden egyes kézmosás után, még akkor is, ha egyszerűen csak vízzel öblítetted le a kezed! Nyáron erre érdemes könnyű, gyorsan beszívódó krémeket használni.

A napvédelem fontossága

Ha szabad levegőn vagy, a kézfejed is kend be napvédő krémmel! Tarts magadnál egy kis kiszerelésű változatot, hogy ezt bármikor megtehesd, amikor szükségét érzed.

A vegyszerek ellen

Használj gumikesztyűt, amikor erős vegyszerekkel vagy a kertben dolgozol! Ezzel megakadályozhatod az ujjvégek és a körmök sérülését és megóv a maró vegyszerektől is.

Esti krémezés

Esténként, lefekvés előtt használj gazdagabb összetételű kézkrémet. Ha úgy érzed, hogy a kézfej bőre annyira kiszáradt, hogy ez önmagában már nem lenne elég, akár szövetkesztyűt is húzhatsz a krémezés után éjszakára. Ez felér egy speciális kezeléssel! Az eredmény garantált, a kezed pedig hálás lesz a gondoskodásért!

Házi wellness

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ha nincs időd szakemberhez menni, nyugodtan vágj bele az otthoni manikűrbe! Hidd el, nem fog tovább tartani 20 percnél, a közérzeted pedig sokkal jobb lesz tőle! Áztasd a kezed meleg vízbe, amit illatosíthatsz illóolajokkal, de akár pár csepp citromlevet is tehetsz bele. 5 percig hagyd puhulni a bőrt, majd radírozd át a kezed bőrradírral, különös tekintettel a körömágy környékére, majd öblítsd le a kezed. Vágd le, majd reszeld formára a körmeid. Masszírozd át a kezed egy gazdagon tápláló krémmel, sőt ha szükséges,akkor körömágybőr-puhító és egy ferdén metszett pálcika segítségével told vissza a körömágy bőrét, a körömre tapadt részeket pedig távolítsd el. Fesd ki vagy csak egyszerűen polírozd a körmeidet.

A kézápolás nem bonyolult dolog, a szép kezek pedig óriási önbizalmat adnak! Akár egy körültekintően kiválasztott ruha, a jól ápolt kacsók elengedhetetlenek a tökéletes megjelenéshez.

Fotók: tslholistic.com, chilisto.co.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...