10 tipp, amivel hangulatosabbá varázsolhatod a hálószobádat

A hálószoba az a hely a lakásunkban, ahol elkezdjük és befejezzük a napunkat, ráadásul a szoba dekorációja meghatározhatja az egész napunk hangulatát. Ezért összeszedtünk néhány egyszerű dekorációs tippet, amely garantáltan kellemessé varázsolja a szobánk hangulatát és bennünket is energiával tölt fel.

Virágok

Pár szál friss virággal nagyon kellemes hangulatot teremthetünk a szobában, ráadásul ki ne szeretne reggel a csodás virágok illatára ébredni. A kedvenc virágaink látványától pedig garantáltan sokkal vidámabb hangulatban fognak kezdődni a reggelek.

Gyertyák

A gyertyák nem csak romantikus hangulatot teremtenek, de segíthetnek egy fárasztó nap után a megfelelő ellazulásban is. Ha pedig a kedvenc illatos gyertyáink közül rakunk ki a polcunkra egyet, akkor egész biztosan gyorsan elfelejtjük a napközben bennünket ért bosszúságokat, sőt nem utolsó sorban pedig hosszan tartó kellemes illattal tölti meg a szobánkat.

Színes függönyök

Egy megfelelő függöny nagyon sokat jelenthet a szoba hangulatában és emellett ugyanúgy ránk is nagy hatással lehet. Érdemes ezért a szoba és a bútorok színeivel harmonizáló függönyt választanunk a hálószobába. Lehetőleg könnyű anyagot válasszunk, hogy a természetes fények minél könnyebben megtöltsék a szobánkat, így nem kell reggel sem a lámpát keresgélnünk, ám a sötétítő ne engedje be a fényt, hogy ha mély alvásra vágyunk, ehhez is megfelelő legyen a környezet.

Színes ágytakaró

Az ágytakarók segítségével sokkal rendezettebbé tehetjük a hálószobánk kinézetét. A lehetőségek száma pedig ma már szinte végtelen, így biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző színű vagy mintájú takarót. Ha pedig sikerült felkutatni a megfelelő darabot, akkor garantáltan imádni fogjuk a hálószobában töltött idő minden percét.

Párnák

Nincs is jobb annál, mint amikor egy fárasztó nap után leheveredünk a kedvenc párnáink közé. Válasszunk a stílusunkhoz vagy a szobánk hangulatához passzoló darabokat, azután pedig már nincs más dolgunk, mint élvezni a jól megérdemelt pihenést.

Asztali lámpa

A megfelelő stílusú asztali lámpa kiválasztása nem csak a praktikusság miatt fontos, hanem igazán egyedi hangulatot biztosít a hálószobának. Ezért érdemes kicsit nagyobb időt szentelnünk a megfelelő darab kiválasztásának.

Szőnyeg

Egy kis szőnyeg a padlón sokkal otthonosabbá varázsolja a szobánkat. A szőnyegek kiválasztásakor is érdemes figyelembe vennünk nem csak az egyéniségünket, hanem a szoba színeit és a bútorokat is.

Kényelmes fotel

Ha a szobánk mérete megengedi, akkor mindenképpen helyezzünk el egy kényelmes fotelt is a szobánkban. Ez lehet az a kényelmes kuckó, ahova bármikor elbújhatunk rövid időre a mindennapi problémák elől vagy csak egyszerűen feltöltődhetünk a kedvenc könyvünk társaságában.

Fal dekorációja

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A falak dekorációjára is fontos nagy figyelmet fordítanunk. A lehetőségek száma pedig szinte végtelen. A hálószoba falára kitehetjük akár a kedvenc fényképeinket, tükröt, vagy bármilyen az egyéniségünknek és elképzeléseinknek megfelelő tárgyat.

Tároló doboz

Ki ne imádná a reggeli kávé mellett a kedvenc újságját lapozgatni. Azonban ritkán van a hálószobánkban megfelelő tároló eszköz, amelybe összegyűjthetjük ezeket. Azért, hogy az újságok a végén ne az asztal tetején maradjanak, választhatunk egy kisebb dobozt vagy fonott tálkát, kosarat, amelybe nyugodtan összegyűjthetjük ezeket az apróságokat.

Oldalak

Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...