Ételek, italok és illatok melyek felkorbácsolják a vágyat

Rengeteg mindent kipróbálhatunk, ha fel akarjuk forrósítani a párunkkal töltött időt. Sokszor azonban nem is gondolunk arra, hogy a vacsora is közrejátszik abban, hogy mennyire kívánjuk szerelmünket. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, iszunk, és az sem, hogy milyen illatok vesznek minket körül a hálószobában. Most bemutatunk nektek néhány vágykeltő hatású ételt, italt, valamint illatot, hogy biztosan a tetőfokára hágjon a hangulat.

Vágyfokozó ételek

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Nagyon sok olyan hétköznapi étel van, ami pozitív hatással bír a libidónkra, ezért nem szükséges rögtön különlegességeket keresnünk. Az olajos magvak például a bennük található esszenciális zsírsavakkal segítenek egyensúlyban tartani a hormonrendszert, ezáltal növelik a vágyat. Ilyenek például a mandula, a dió és a mogyoró.

Nemcsak a magvak, hanem a gyümölcsök is rendelkeznek ilyen hatásokkal, köztük például a füge, az eper és a banán. A fügét már az ókori görögök és rómaiak is szívesen fogyasztották az orgiák előtt, hiszen a benne lévő proteinek szintén segítik a szexuális hormonok termelődését. Az eper pedig maga a gyümölcsök királynője: formája, élénkpiros színe és illata is fokozza a szexuális izgalmat, arról már nem is beszélve, hogy magas C-vitamin tartalma szintén vágyserkentő. A banán amellett, hogy egyértelmű formai asszociációt nyújt, gazdag potassziumban, riboflavinokban és B vitaminban, ami szintén nem hagyja lecsillapodni a vágyakat.

Sőt, azzal a nagyszerű hírrel is szolgálhatunk, hogy a csokoládé is erős afrodiziákum, így már bűntudat nélkül ehetjük esténként. Rossz hír viszont az, hogy a legnagyobb boldogsághormon-forrás az étcsoki, és a tej-, vagy fehércsoki nem igazán rendelkezik ilyen előnyökkel.

A vágyfokozó ételek közé tartozik még a tojás, különböző bogyós gyümölcsök, a chilipaprika, a gránátalma és az avokádó, valamint néhány fűszer: a ginzeng, a vanília, a petrezselyem és a gyömbér is.

Vágyfokozó italok

A legismertebb vágyserkentő ital talán a bor. Egy jó minőségű vörös-, vagy fehérborral mindig feldobhatjuk az estéket és a hangulatot is. A bor kis mennyiségben egészséges, segíti a vörösvértestek termelődését, és segít, hogy jobban egymásra hangolódjunk. A forralt bor pedig különösen vágyserkentő, hiszen csupa olyan fűszereket és aromákat tartalmaz, amelyek afrodiziákumok, mint például a fahéj vagy a szegfűszeg. Ezeket használva könnyen készíthetünk egy kávéból vagy egy forrócsokiból is érzéki italt, csak használnunk kell a megfelelő ízesítést. Cukor pedig használjunk mézet, amely szintén közismert pozitív hatásairól. Ha pedig nem az italunkba szeretnénk tenni, nyugodtan eljátszadozhatunk vele szerelmünk testén is…

Oldalak

Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.