Fashion&Beauty

Kalapács alá kerülnek Diana ruhái

Kalapács alá kerülnek a 20. század egyik legikonikusabb nőjének, a legtöbbet fotózott divatbálványnak, Diana walesi hercegnének a ruhái.

10 különleges ruha
A március 19-én, délután 3 órakor, London belvárosában megrendezésre kerülő, interneten is követhető aukción 10 különleges darab kerül elárverezésre. A ruhák értékét csak még inkább növeli az a tény, hogy a 10 darabból álló egyedi gyűjteményt 1997 júniusában, pár hónappal Diana halála előtt vette meg Maureen Rorech Dunkel, aki eredetileg magángyűjteményébe szánta a darabokat, ám később kiállítást rendezett a ruhákból. A Kerry Taylor által vezetett aukción Zandra Rhodes, Catherine Walker és Bruce Oldfield által tervezett darabok keresik új gazdájukat, aki nem sajnál legalább 20.000 fontot kiadni egy-egy csinos darabért.

Talán a legkülönlegesebb darab a Victor Edelstein által tervezett, éjkék, bársony estélyi, melyet az 1985 novemberi, Fehér Házban adott vacsorán viselt a hercegné, s ebben a ruhában táncolt az eseményen John Travoltával. A Catherine Walker Mughal-inspirálta, pink, selyem estélyit és a kabátkát egy 1992-es februári látogatáson viselte Indiában a szépséges hercegné.

A Catherine Walker által tervezett burgundi, bársonyból készült ruha egy ausztráliai látogatáson és a Vissza a jövőbe 1985-ös premierjén volt a hercegnőn, míg a fekete, selyem estélyit a Vanity Fair 1997-es fotózásán viselte Diana.

1991 áprilisában, egy brazíliai bálon viselte a hercegné a szintén Catherine Walker-féle, pink rátétes, elefántcsontszínben tündöklő, aszimmetrikus felsőrésszel rendelkező ruhát. A Bruce Oldfield alkotásaként ismert, fekete bársonyból készült ruhát a hivatalos portréja készítésekor és a Les Misérables megnyitóján viselte a szívek királynője 1985 októberében.

A feltűnő, tengerkék flitterekkel pompázó, Catherine Walker ruhát 1989-ben viselte Lady Diana egy Ausztráliában megejtett hivatalos látogatásán. A hímzett kiskabáttal rendelkező, Catherine Walker által készített burgundi estélyit 1992-ben láthattuk egy koreai látogatáson, de ez a ruha volt a divatikonként is ismert Dianán az Acélmagnóliák premierjén is.

Kedvenc darabunk a Zandra Rhodes-féle fehér koktélruha, melyet 1987 májusában láthatott a nagyközönség, hisz ekkor viselte az angolok kedvence egy partin. A Victor Edelstein ruhát 1985-ben viselte Károly herceg egykori neje.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle