Zalai dödölle - Hazai különlegesség

A dödölle a délnyugati országrészben egy nagyon kedvelt, házias étel. Elkészítése akár megyénként is változhat.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 3 fej hagyma
  • olaj
  • tejföl

Elkészítés
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük. A sós vízben feltesszük főni. Ha már majdnem megfőtt, annyi vizet öntünk le róla, hogy éppen csak ellepje, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig főzzük, amíg kissé el nem válik a lábas falától. Megpirítjuk a hagymát és a már tűzről levett krumplival összekeverjük. Egy kiolajozott tepsibe tesszük ezt a masszát és addig sütjük, amíg kissé meg nem pirul.

Tejföllel tálaljuk.

Kép: www.konyha-sziget.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Ha azt gondoltad, hogy a mosogatószivacs csak az edények megtisztításában, valamint a takarítás során lehet a segítségedre, akkor tévedtél.
Sztárok
Kulcsár Edina és férje Varga Márk, az az G.w.M már több, mint egy éve házasok és jelenleg második közös gyermeküket várják. Edinát cseppet sem viseli meg a terhessége, sőt amikor csak tehetik,...
Lifestyle
Soha többé nem fogod majd másképpen készíteni a fasírtot, ha kipróbálod ezt a receptet.