Görög saláta - Könnyed ebéd

A saláták körében az egyik legkedveltebb a görög saláta. Ezt valószínűleg a remek íz világának köszönheti, mely az oregánóban és a feta sajtban rejlik.

Hozzávalók 1 adaghoz:

A salátához:

  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 100 g kígyóuborka
  • 10 szem magozott fekete olívabogyó
  • 10 szem magozott zöld olívabogyó
  • 200g feta sajt

Az öntethez:

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 púpozott teáskanál oregano

Elkészítés:
A citromlevet, az olívaolajat és a morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomokat, az uborkát és a hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5x5 mm-es kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a hűtőben.

A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!