Különleges előétel:Töltött szőlőlevelek

Bemutatunk egy könnyen elkészíthető receptet, amelyet hidegen és melegen egyaránt kínálhatsz!

Hozzávalók:
• 5 g őrölt bors
• só
• 160 g rizs
• 8 kanál napraforgóolaj
• 20 g vajpetrezselyem
• 200 g szőlőlevél
• 2 kanál citromlé
• mentalevelek
• 150 g hagyma
• 1 kanál kapor
• 1 kanál vegeta
• 1 kis kanál cukor

Elkészítés:
A szőlőleveleket lobogó vízbe tesszük 1-2 percre, aztán hideg vízzel leöntjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott hagymát a rizzsel együtt pirítjuk. 100 ml melegvizet öntünk rá, vegetával, cukorral, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Összekeverjük, lefedjük és közepesen meleg tűzön 10 percig főzzük. Mindegyik szőlőlevelet megtöltjük a rizses keverékkel és felgöngyölítjük. Egy edény aljába kevés olajat teszünk, és a göngyölegeket citromlével, olvasztott vajjal és forró vízzel meglocsoljuk. Lefedve, közepes hőmérsékleten, 40 percig főzzük. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

 

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy egyike alatt születtél? Akkor várhatóan a te hetedet is próbatételek nehezítik meg.
Fashion&Beauty
A forró hónapok megérkezésével nemcsak a ruhatárunk frissül fel könnyed, szellős darabokkal, hanem a sminkünk is új, élénkebb és frissebb irányt vesz.
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...