Mutasd a szemed, megmondom, ki vagy!

„A szem a lélek tükre” - tartja a mondás, nem véletlenül, ugyanis szemünk sok mindent elárulhat személyiségünkről. Lássuk, melyik szemszín, milyen jellemre vall!

Észrevetted már, hogy általában minden kisbabának kék szeme van? Az emberek többsége kék szemekkel születik, ám ez nem a végleges szín. A szemszínt a melanint kódoló gén határozza meg.  A melanin nevű festékanyag felelős a szem, a haj, és a bőr színéért. A végleges szemszín, úgy 6 hónapos korban látható, de az sem meglepő, ha tinédzserkorban változik meg.

Kék szem
Az európai emberekre a legjellemzőbb, legnagyobb százalékban az izlandiak büszkélkedhetnek kék szemekkel. Általában nyitott, barátságos, és őszinte személyiséget takar. A tudósok szerint a kék szemmel rendelkezők előszeretettel választanak ugyanolyan szemszínű párt, legfőképpen a férfiak, ugyanis így az apa kiléte biztosabban megállapítható. A kék szeműek vidámak és önbizalommal teltek, ugyanakkor érzékenyek mások problémáira, ezáltal jó barátnak bizonyulnak. Nyugodt természetük miatt nehezen jönnek ki a sodrukból.

Zöld szem
Tiszta, zöld színű szemmel igencsak kevesen rendelkeznek, mindösszesen 2% büszkélkedhet vele. Azonban sokkal többen vannak azok, akiknek szeme zöldes árnyalatú. A zöld szemszín misztikus, hipnotikus hatással bír, titokzatossággal és érzékiséggel teli jellemre vall. Akinek ilyen a szemszíne, annak komoly és szorgalmas személyisége van, de kreatív gondolkodásra is utal.

Barna szem
A legjellemzőbb szemszín az ázsiai és a dél-amerikai lakosság körében. A kutatások során, fény derült arra, hogy a néhány ezer éve élt őseinknek kivétel nélkül barna szemük volt, és a többi színárnyalat a genetikai mutáció során jött létre. A barna szemű emberekről azt mondják, hogy hűségesek, határozottak, de nem elég kreatívak. A barna szemnek különböző árnyalatai vannak. A világosbarna szemek tulajdonosai sokoldalúak, könnyen alkalmazkodóak, szeretik a társaságot és a szórakozást, míg a sötétbarna szempárral rendelkezők jellemzője, a harciasság és a szenvedély.

Szürke szem
A szürke szemű emberek többségének erős temperamentuma és vezetői ambíciói vannak. Unalmasnak semmiképpen sem mondhatóak, ugyanis imádják a változatosságot, ennek ellenére óvatosak és megfontoltak. A kapcsolataikba sokat fektetnek, de el is várják, hogy viszonozzák azt. Egyébként igen ritka szemszín, emiatt igazán különleges.

Oldalak

Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.